miércoles, 18 de noviembre de 2015

Power Point a l'educació primària.

Imatge extreta de Wikimedia
Power Point és un dels programes més utilitzats a l’hora de fer presentacions multimèdies pràctiques en l’àmbit educatiu i de negocis. Ens facilita la creació de una presentació visual i esquemàtica per poder ajudar als oients d’una exposició puguin seguir el fil d’aquesta sense perdre’s. Amb ell podem fer servir diversos dissenys, afegir imatges, animacions a la pròpia presentació, incrustar vídeos… un gran de quantitat de recursos que faran que la presentació sigui molt atractiva visualment i cridi l’atenció de l’oient.

Trobem diverses aplicacions d’ús d’aquesta eina en l’àmbit educatiu, les dividirem com altres vegades tot i que es puguin ser similars, en aplicació per parts dels docents, i aplicació als diferents cicles educatius.

Per una banda, els docents poden fer ús d’una presentació power point per recolzar les seves explicacions i els alumnes puguin seguir el fil de tot el que va parlant d’una tema concret. Això pot ser per una banda, molt positiu per la guia pel mestre, però a l’hora també pels alumnes. El fet de que les presentacions són molt visuals i de disseny cridaner farà que els alumnes tinguin més atenció al que el docent està explicant i estar així més motivats i oberts a l’explicació del mestre. Fer ús d’animacions en la presentació multimèdia farà que aquesta encara sigui més atractiva pels alumnes del que per sí és. A continuació us presentem un exemple d’animació en una presentació per tal de que us feu una idea del que estem comentant:


Vídeo extret de Youtube


Per l’altra banda, ens centrem en l’aplicació del power point en els diversos cicles educatius.

Al primer cicle, ja que els alumnes encara són força petits, els començaríem a introduir en un processador de textos (com per exemple word), perquè s’acostumessin a aquest tipus d’eines en els que ells escriuen a ordinador. A part d’això, els mostraríem petites presentacions power point per tal de que es vagin familiaritzant amb el programa i el coneguin.

Al segon cicle, es començaria a explicar com funciona la eina, i així que ells mateixos poguessin fer petites presentacions bàsiques de temes tractats a classe o petits treballs. Es començaria a ensenyar a escollir el disseny de la diapositiva, el canvi de format de la presentació (après al primer cicle amb el Word), posar alguna foto,...

Finalment, al tercer cicle, s’acabaria de mostra als alumnes quines són les aplicacions més complicades, tals com incrustar un vídeo o link, i animar la mateixa presentació. Un cop amb el coneixement complert de tota  l’eina els alumnes podran fer presentacions multimèdies molt complertes per tal de presentar treballs i fer exposicions davant de la resta de la classe. D’aquesta manera, els alumnes de tercer cicle farien un ús a un nivell equiparat al del mateix mestre, ja que tindran tots els coneixements del programa.


Així doncs, creiem que és una eina molt útil a les classes ja que a l’hora de donar suport i ajuda, motivarà als alumnes al seu ús per les seves característiques.

No hay comentarios:

Publicar un comentario