lunes, 16 de noviembre de 2015

Com podríem utilitzar el Mendeley a primària

El Mendeley és una eina gratuïta online i d’escriptori que ens permeteix gestionar i compartir documents. D’aquesta podem treure molt de profit, ja sigui a nivell d’aula com a nivell personal. Com a les anteriors entrades explicarem com aplicaríem, en aquest cas el Mendeley, a l’educació primària.


En aquest cas, trobem que aquesta aplicació únicament seria útil als darrers cursos de primària, a cinquè i a sisè, ja que trobem que és una eina molt complexa. A la vegada, per als docents si seria molt útil per a facilitar el seu treball, ja que podrien compartir documents entre ells de manera online.


Dins de l’escola tendríem diverses formes d’aplicar el Mendeley:


Una de les utilitats seria que el mestre podria compartir i gestionar lectures d’interés a nivell d’aula i diferents documents dels interessos dels alumnes, per aconseguir complementar encara més la informació que el docent els hi dóna.


Una altra utilitat seria que ens permet poder compartir tot tipus de documents, és una manera de cridar l’atenció dels nens perque ells mateixos utilitzin aquesta eina, fent una feina d’investigació, compartint documents amb els companys d’aula.

Una de les activitats que podríem realitzar a l’aula seria una feina individual, on el nen hauria de buscar un document del seu interès i compartir-ho amb els seus companys de classe, per a fer una activitat grupal.

Imatge de un grup de Mendeley - Imatge pròpia


Imatge de una llibreria de Mendeley - Imatge pròpia

No hay comentarios:

Publicar un comentario