lunes, 16 de noviembre de 2015

Com podríem utilitzar el CmapTools a primària

Aquesta entrada va dedicada a l’eina CmapTools.


CmapTools és una eina que ens podem descarregar gratuïtament d’Internet, i utilitzar-la còmodamente. És una aplicació per fer mapes conceptuals de manera atractiva, on podem posar-hi fotos, enllaços, entre d'altres.


Quant al primer i segon cicle pensem que és una eina bastant complicada i la treballaríem amb ells a l’hora d’informàtica a l’escola. Ja que encara els hi costa resumir i sintetitzar, amb ells començaríem fent coses senzilles, com per exemple, fer un mapa conceptual de l’escola, on apareixen les diferents assignatures amb els diferents mestres, els diferents rols que hi ha a una escola; director/a, secretari/a, o inclòs fer un arbre genealògic, d’aquesta manera els nens es familiaritzarien amb l’eina.


Respecte al tercer cicle, és una eina que podrien utilitzar per fer els seus resums a la seva manera, perquè a l’hora d’estudiar ho puguin fer d’una forma més senzilla per a ells. Un exemple que podríem fer a l’aula, sería que els nens fessin per grups un resum d’un punt del tema utilitzant el CmapTools. Amb aquesta feina aconseguiríem que els nens es familiaritzaren amb aquesta eina, potenciant la seva utilització a l’aula i fora d’ella.

Una altra proposta és que els nens agafessin un tema d’interès propi i sintetitzessin el contingut d’aquest amb l’eina de CmapTools fent un esquema digital.




Imatges pròpies

No hay comentarios:

Publicar un comentario