miércoles, 18 de noviembre de 2015

La Pissarra Digital

Aquesta estrada va dedicada a la Pissarra Digital (PD), també anomenada Pissarra Digital Interactiva (PDI), consisteix en un PC connectat a un video-projector, que projecta la imatge sobre una superfície, des d’on es pot controlar l’ordinador, fer anotacions manuscrites sobre qualsevol imatge projectada, així com guardar-les, imprimir-les, enviar-les per correu... tot això de manera tàctil sobre la superfície de la pantalla. 

Imatge extreta de Wikimedia commons.


 Dins de l’àmbit educatiu podem trobar moltes pàgines webs que avui en dia ofereixen moltes activitats de pissarra digital per poder treballar amb els nens a l’aula. Un exemple d’aquestes pàgines és Edu365

 L’objectiu principal d’aquesta eina, és innovar l’educació, poder fer les classes més lúdiques i dinàmiques. Gràcies a ella és més fàcil cridar l'atenció dels nens, ja que és una cosa que els hi agrada, i en la que ells poden participar. Nosaltres trobem que està dedicada per a totes les edats, sempre i quan els mestres adaptin les activitats als diferents nivells.

 Nosaltres quant al primer cicle faríem que participessin tots els nens, que tots sortissin a la pissarra a realitzar activitats. Amb ells començaríem amb activitats de l’abecedari, de formar paraules, d’unir conceptes…  

En quant el segon i tercer cicle ja formaríem grups a l’aula, i que en cada grup hi hagi un representant. El mestre presentarà una activitat a realitzar a la pissarra, i el grup haurà de consensuar la resposta i escollir quina és la correcta, una vegada presa la decisió, el representant del grup sortirà a la pissarra per realitzar l’activitat.


Imatge extreta de Flickr

No hay comentarios:

Publicar un comentario