viernes, 9 de octubre de 2015

Symbaloo a l'educació primària

En l’actualitat, la creixent importància de les noves tecnologies, fa que cada cop aquestes siguin més presents a la nostra vida quotidiana, i puguin arribar a ser una gran base de treball a les escoles. Això ens pot dur a utilitzar eines com Symbaloo, la qual és gratuïta, de fàcil accés i ús, i ens ajudarà  a organitzar els recursos que vulguem.

Creiem que aquesta serà de gran utilitat a l’aula, tant per l’equip docent com per l’alumnat.

- Per una banda, els docents tindran una gran eina a les seves mans, per a poder organitzar la seva programació d’una manera ràpida i còmode. D’aquesta forma podran accedir d’una manera directe a les seves unitats didàctiques, enllaços, recursos i activitats de classe, tan sols accedint a aquesta eina a través d’Internet.

Per aplicar tot això, nosaltres, ho organitzaríem de la següent manera:

Primerament, faríem un Webmix’s per cada un dels cursos. És a dir, un Webmix per a segon, un per a tercer i així successivament fins a sisè.

Dins de cada pestanya trobaríem totes les assignatures dividides en tres grans grups:

- Teoria, lectures i vídeos.

Per exemple: Teoria català, lectures català i vídeos català. I així per a cada una de les matèries. En cada agrupació trobarem tots els recursos des del primer fins al darrer tema de la programació.

A part d’això crearíem una Webmix d’activitats de totes les matèries, que l’aniríem completant progressivament a mesura que anem avançant en cada una de les assignatures. Aquesta serà pública perquè els alumnes puguin accedir-hi des de el seu Symbaloo.

- Per l’altra banda, malgrat que és una eina que hi pot accedir tothom, nosaltres com a futures mestres, pensem que tindrà major utilitat amb els nens de 2n i 3r cicle de primària.  Cal destacar que ells no crearan el seu propi Symbaloo lliurement, sinó que seran guiats pel mestre, el qual els hi donarà unes pautes a seguir per a poder organitzar el seu Symbaloo.

Dins de les diverses activitats de l’aula, una d’elles serà que els alumnes hagin d’accedir diàriament al Webmix d’activitats del seu Symbaloo. D’aquesta manera podran fer el seguiment de les activitats que el mestre anirà publicant progressivament, recollir-les i entregar-les.

De cadascun dels temes, l’alumne podrà vincular tota la informació i  els recursos que vagi trobant.A continuació trobareu una imatge d’un Symbaloo per a que us pugueu fer una idea de com és el programa.





No hay comentarios:

Publicar un comentario